Karma jóga

A „karma” szó azt jelenti: „tenni”, „cselekedni”. Minden ténykedésünk – gondolatunk, szavunk és tettünk – hatást gyakorol nem csak a saját tudatunkra és testünkre, hanem az egész kollektív tudati, valamint fizikai valóságra is. Szerepet játszik saját és kollektív jövőnk alakulásában.

Egyfajta ok okozati láncolat, amely sorsunk alakulására hat. Ugyanakkor tudnunk kell, hogy tudatunk fejlesztésén keresztül, az Isteni Tudattal, Istennel való szeretet teljes és közvetlen személyes kapcsolat révén a sors felett -Istennel közösen, harmóniában cselekedve- átvehetjük az irányítást.

Isten mindíg helyesen cselekszik, minden tettének célja az egész világ pozitív irányú fejlődése. Sosem árt senkinek.

Sohasem hozott létre szenvedést, betegséget, sőt halált sem.

Mindez az embereknek adott szabad akarat megnyilvánulása. Természetesen az emberek nem szeretnének szenvedni, azonban nincsenek tudatában annak még teljesen, hogy minden tettük hatást gyakorol mindenre, aminek az az oka, hogy Isten az embert önmagához teljesen hasonlónak teremtette. Valójában egyszerűen csak kevés a tudásunk önmagunkról és önmagunkhoz. A jóga gyakorlati út, semmit sem kell elhinnünk vakon. A megtapasztaláshoz ad gyakorlati javaslatokat. Mindenkinek a saját, személyes útja, amit magának kell végig járnia, úgy ahogy az számára a legharmónikusabb.

Ezért célja a Jógának a Tudatosság fejlesztése, valamint Isten megismerése, mert ezen keresztül sokkal gyorsabban tanulhatjuk meg, hogy  kik vagyunk és hogyan lehet helyesen és úgy cselekedni, hogy az mindent építsen és erősítsen, ne pedig pusztítson. Ez az út nagyon szép, örömmel , szeretettel, és fénnyel teli, de a választás mindíg a mi kezünkben van, Isten sosem erőltet ránk semmit sem.

 A jógagyakorlatok ezért arra valók, hogy megismerjük magunkat, azt,hogy kik is vagyunk valójában, és, hogy milyen elképesztő jogokat és lehetőségeket, bennünk rejlő képességeket kaptunk Istentől.